tirsdag 1. mai 2012

Getting screwed in Bangkok!

Hei, igjen!

Dag 3 i Bangkok!

Etter en begivenhetsløs dag i går, var jeg i dag klar for å bevege meg utenfor hotellets vegger på egenhånd for å utforske nabolaget.
Hotel Amari Atrium
 Rakk å ta to bilder av hotellet jeg bor på før Mr. John dukket opp! Han har kjørt taxi i 15 år og sto mer enn gjerne til tjeneste for meg resten av dagen om jeg ville! Ettersom vi begge heter John var dette et tilbud jeg ikke kunne avslå. En veldig hyggelig mann, som hadde kone fra Chiang Mai, dit jeg har planer om å dra etter Bangkok. Fikk ganske raskt bekreftet at dette var en "melkerute", der målet for dagen var å melke mest mulig ut av denne blåøyde nordmannen på sin første tur til Thailand.
Men jeg gikk inn i det med åpne øyne, ready to get screwed!
Første stopp var Brioni at Bangkok!
 Brioni at Bangkok kunne tilby flotte og billige dresser og skjorter, og service her var upåklagelig. Fikk rikelig med drikke før jeg slo til på tre skreddersydde skjorter.
Hadde sett slike kjøre forbi hotellet mitt, og nå var det min tur!
 Det neste på på programmet var egentlig Thaimassasje, der jeg kunne få både en og to jenter til å kna meg, men dette avslo jeg høflig ettersom jeg allerede følte meg lett og fin i kroppen!
Så da ble det båttur da!
Avgang fra en liten brygge omtrent mellom Sheraton og Millennium Hilton, igjen fascinerende med disse store kontrastene man møter her!Her kommer slepebåten...

og her kommer slepet! Slikt var det mye av langs hovedelva og noen slep var større enn dette!

Båtføreren var ikke så snakkesalig denne dagen, så jeg vet ikke helt hva dette er, men kan anta det er ett av mange templer i Bangkok!

Her har vi akkurat svingt inn i en av sideelvene!


Mekonomen hadde en marin avdeling her i Bangkok!

Litt usikker, men mener båtføreren kalte dette Catfish!
 Det ble en stopp ved noe som skulle være en fishfarm, der jeg fikk kjøpt to stykk loff av en munk, som jeg skulle fore fisken med. Dette er kanskje en ide å ta med hjem til oppdrettsnorge; hva med å la tyskere betale for å fore fisk ved norske oppdrettsanlegg?

Skikkelige rønner der ingen skulle tru at nokon kunne bu, tett i tett med mer forseggjorte hus!

Litt usikker på om dette var nybygg eller ruiner!

Sikkert en god farkost!

En søt dame ved restauranten jeg og John spiste hos, tok dette bilde av meg og en hummer!
 Jeg spanderte mat på Mr. John etter en fin dag i Bangkok ved en sjømatrestaurant, der man kunne velge selv hvilken fisk eller hummer/reke/krabbe man ville ha. Her mesket vi oss med skalldyrsuppe, krabbe, og red snapper. Mye mat og det ble et supert måltid sammen med John!

Mener det bodde folk i begge disse to husene, sannsynligvis  to veldig ulike skjebner!
Fikk ikke tatt bilde av mr. John, og heller ikke av damen som solgte meg en hatt og en øl under båtturen på elva. Smilende og hyggelige folk overalt, og når man kjører rundt i Bangkok så innser man at folk tilpasser seg det aller aller meste. Samtidig som jeg innser hvor godt jeg har det i Norge, så ser jeg også at det går an å ha det godt under enklere forhold enn det vi er vant med hjemme!

Så ble man antakelig loppet for litt penger i dag, men det kan jeg leve med. Har hatt en fin dag, med mange nye inntrykk.
Nå skal det lades opp til turens forhåpentligvis store høydepunkt i morgen...

Ha en fin dag!

1 kommentar:

  1. Hehe... utrolig bra John Vidar =) du har ikke endret deg stort på de siste 20 åra =) Veldig morsomt å lese....

    Håper du får en fin tur videre!!

    - Lindis

    SvarSlett